Statul Român mușamalizează?!?

Jurnalistul Alex Dima a lansat, vineri, un apel către guvernaţi şi cetăţeni să ia măsuri de protecţie împotriva coronavirusului, postând pe pagina sa de Facebook mesajul unui medic din Constanţa care, printre altele, s-a plâns că în spitalul la care lucrează nu există dezinfectanţi, măşti, săpun şi hârtie igienică. În plus, potrivit medicului, insuficienţa kiturilor de testare reprezintă o mare problemă în efortul de limitare a răspândirii infecţiilor.

„Guvernanţilor, treziţi-vă! Oameni buni, trebuie să înţelegem ce se întâmplă şi să ne protejăm cât de mult putem! În Italia, în această seară erau peste 17.000 de infectaţi. Peste 1.200 de morţi. Vă citez din ce îmi scrie un medic rezident în spitalul din Constanţa. Mesajul m-a umplut de furie şi un profund sentiment de neputinţă”, a susţinut Dima.

Redăm mesajul integral al medicului constănţean:

Nu există dezinfectant, măşti nu mai sunt de 1 lună de zile, săpun şi hârtie abia se mai găsesc… Şi a mai fost şi cazul de coronavirus la dl asistent şef… am aflat din presă, nu a existat nimeni să ne anunţe… apoi abia a fost anunţată dna dr şef de secţie… nu a existat comunicare deloc. Ne-au spus că ziua următoare o să fie o zi normală şi că cei de la dsp o să vină pentru ancheta epidemiologică, la ora 10. Noi am mers la muncă de la ora 8, ca să vedem pacienţii, cu toate că eram contacţii dl asistent. Ne-au transmis să nu ţinem raportul de gardă, ptr a nu ne strânge prea multe persoane în acelaşi loc… cu toate că apoi am stat 30 de pers într-o cameră de 20m2 (ptr că este singura cameră disponibilă, secţia fiind în renovare)… timpul a trecut, dsp-ul nu a venit la ora 10 aşa cum s-a spus, iar noi am stat toţi acolo, cu toate că oricare din noi putea să fie pozitiv…

Într-un final, la ora 14, au venit cei de la dsp, dar surpriza a fost că nici măcar nu voiau să testeze toţi contacţii cu pacientul pozitiv internat, pentru că nu erau destule teste… aşa că au vrut să testeze doar asistentele, medicii, infirmierele, dar nu şi pe noi, rezidenţii… medicii au insistat şi ne-au testat până la urmă, dar cu scandal… asta se întâmpla la ora 14, pe data de 12.03.2020… din acel moment se presupunea că noi intrăm în autoizolare şi secţia se închide pentru dezinfecţie. S-a vehiculat că secţia s-a dezinfectat, dar din ce am înţeles nu a fost aşa. Astăzi s-a muncit normal, chiar dacă se presupunea autoizolarea.. iar abia în seara aceasta s-a aflat rezultatul testelor, şi nici acela oficial, de la dsp, ci de pe grupuri de facebook sau de la persoane care nu au legătură cu secţia. Abia mai apoi ne-a anunţat dna şef de secţie, care a fost anunţată de cei de la dsp.

Asta e aşa, ca o paralelă cu ce se întâmplă în parlament, unde toţi au fost testaţi imediat, fără probleme că nu sunt teste… unde mâine li se pun la dispoziţie costume şi măşti pt a vota, iar noi nu avem măşti, dezinfectant sau costume … nu ştiu, este jale! Toată lumea spune că suntem pregătiţi, dar de fapt, dacă oricine ar merge în spitale, ar vedea că nu este aşa…managerii, directorii de spitale încearcă să muşamalizeze tot, încearcă să pară că au de toate, că se face totul ca la carte, dar nu este aşa…şi noi suntem prea mici să facem ceva…

Jurnalistul a subliniat, în baza informaţiilor dezvăluite de medicul din Constanţa, că este nevoie să ne protejăm şi le-a cerut oamenilor să nu îi mai trimită mesaje în care îl acuză că promovează panica în societate.

“Nu asta intenţionez. Vreau doar să nu mai fim inconştienţi şi să pricepem că nu suntem pregătiţi pentru ce va urma. Tocmai de aceea trebuie să prevenim. Cei care ne conduc trebuie să se trezească şi să înţeleagă că vieţile noastre chiar depind de ei. Şi de noi!”, a conchis Alex Dima.

Sursă epochtime

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: