Coronavirus în Italia

Noul bilanț al cazurilor de coronavirus, în Europa. În Italia s-au înregistrat 90 de decese doar în 48 de ore

07.03.2020 09:45

Turisti e abitanti nel centro di Milano durante l’emergenza CoronavirusTuristi e abitanti nel centro di Milano durante l’emergenza Coronavirus
Foto: Claudio Furlan / LaPresse / Profimedia

Numărul deceselor din cauza coronavirusul a crescut foarte mult în Italia în ultimele două zile: s-au înregistrat încă 90 în 48 de ore. Astfel că bilanțul total al morților a ajuns la 197.

Numărul îmbolnăvirilor a crescut și el la aproape 4.700 de persoane! Printre cei infectați în Italia se numără și trei români, a confirmat Ministerul român de Externe.

Și Franța și Germania au fost confirmate peste 650 de îmbolnăviri fiecare. În contextul înmulțirii cazurilor, echipamentele de protecție sunt deja insuficiente în majoritatea țărilor UE, ceea ce îi pune în pericol pe medici și pe asistenți.

O parte dintre state membre au convenit vineri să ia parte la o procedură de achiziție comună a acestor materiale. Franța, Germania și alte țări nu au putut fi convinse, însă, să ridice controalele asupra exportului de echipament medical de protecție care ar putea strica efortul colectiv,

Janez Lenarcic, comisar UE pentru situații de criză: Am lansat o procedură comună de achiziție, la care participă 20 de state membre. Această procedură este în desfășurare. Așteptăm ca la începutul săptămânii viitoare să primim primele oferte. Comisia Europeană face eforturi intense pentru a asigura suficiente materiale medicale de protecție pentru Europa.

Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății: Nu putem să ne luptăm pe echipamentele medicale cu riscul de a crește prețurile. Trebuie să colaborăm și să decidem împreună pe baza cererii de la momentul respectiv unde este cel mai bine să le folosim în cel mai scurt timp posibil. Epidemia nu va ajunge în același timp și cu aceeași intensitate în toate teritoriile.

Sursă Digi24.ro