Au fost confirmate 440 de cazuri de coronavirus în Spania.

Fernando Simon, directorul de la Centro de Emergencias Sanitarias, a apărut sâmbătă 7 martie pentru a actualiza datele privind cazurile de coronavirus din Spania. Conform celor raportate, în prezent există 441 de cazuri active, 93 mai multe cazuri decât vineri, specificând că toate sunt asociate cu „grupuri bine identificate care s-au produs pornind de la cazuri cunoscute”.

„Evaluarea, deşi continuă să fie detectate cazuri noi în fiecare zi, este că situaţia nu se schimbă şi că în unele zone s-a îmbunătăţit”, a spus Simon. El a adăugat însă că „situaţii îngrijorătoare” au fost depistate şi în legătură cu focarul care a apărut în La Rioja cu 39 de cazuri şi care a necesitat acţiunea acestei comunităţi autonome. „Acestea sunt situaţii care pot apărea şi se iau măsurile necesare pentru a preveni transmiterea”, a observat el.

În plus, purtătorul de cuvânt al Sănătăţii confirmă că cel puţin 30 dintre pacienţii care au fost depistaţi până în prezent au fost recuperaţi, în special în cinci comunităţi: Andaluzia, Insulele Baleare, Insulele Canare, Madrid şi Ţara Bascilor. Cu toate acestea, având în vedere că există anumite grupuri afectate în populaţii fragile, au fost identificate şi opt decese.

În ceea ce priveşte numărul de cazuri pe comunităţi, conform datelor furnizate de Simon, acestea sunt următoarele: 27 în Andaluzia, 11 în Aragon, 5 în Asturias, 6 în Insulele Baleare, 18 în Insulele Canare, 10 în Cantabria, 15 în Castilia – La Mancha, 14 în Castilla y Leon, 24 în Catalunya, 30 în Valencia, 6 în Extremadura, 3 în Galicia, 3 în Navarra, 45 în Ţara Bascilor şi 38 în La Rioja.

Cel mai mare număr de persoane infectate continuă să fie la Madrid cu 174, deşi acestea sunt „focare identificate” care nu reprezintă un nou risc. Purtătorul de cuvânt al Sănătăţii s-a referit şi la închiderea căminelor de bătrâni din această comunitate. „Întotdeauna este mai bine să se exagereze decât să se ajungă prea târziu”, a spus el despre decizia luată în Capitală de a reduce riscul grupurilor vulnerabile care pot fi infectate, informează presa spaniolă.

În ceea ce priveşte cazul funcţionarului unei închisori din Aranjuez, Simon a indicat că „provine dintr-o populaţie de risc bine identificată, iar comunitatea din Madrid face investigaţiile pertinente”. Există doar 16 situaţii în care originea este necunoscută, deşi se aşteaptă ca acest număr să fie redus atunci când investigaţiile relevante o vor detecta.

%d blogeri au apreciat: