Alimentele NU vor fi raţionalizate. Ţara NU va fi blocată

Traian Berbeceanu, şeful de Cabinet al ministrului de Interne, a publicat duminică, pe Facebook, un mesaj prin care face un apel către mass -media cerându-i să prezinte situaţia actuală în mod „obiectiv, calm şi realist”.

În acest context, oficialul a subliniat faptul că „ştirile false şi interpretările rău intenţionate nu fac decât să îngreuneze situaţia, să ne îndepărteze, pe noi toţi, de la atingerea obiectivului firesc: limitarea contaminării şi stoparea răspândirii noului coronavirus”.

Totodată, Berbeceanu a ţinut să combată ştirile false lansate în spaţiul public care au creat panică în rândul populaţiei anunţând „raţionalizarea alimentelor sau abuzuri din partea autorităţilor după declararea stării de urgenţă”.

„Starea de urgenţă are menirea de a ajuta populaţia, de a vă proteja sănătatea, de a salva vieţi în cele din urmă.

În acelaşi timp, ştirile false şi interpretările rău intenţionate nu fac decât să îngreuneze situaţia, să ne îndepărteze, pe noi toţi, de la atingerea obiectivului firesc: limitarea contaminării şi stoparea răspândirii noului coronavirus.

Nu este adevărat că alimentele vor fi raţionalizate, nu este adevărat că ţara va fi blocată şi mai ales este falsă ideea potrivit căreia, declararea stării de urgenţă ar putea să genereze abuzuri ale autorităţilor.

Mass media, în mod special, cei care aleg să îşi exprime părerile prin intermediul reţelelor sociale, în particular, au datoria de a prezenta obiectiv, calm şi realist situaţia. Iar dumneavoastră trebuie să aveţi încredere în mesajele, indicaţiile, solicitările şi recomandările autorităţilor!

În cursul zilei de ieri, domnul ministru Ion Marcel Vela a primit următorul mesaj:

‘Domnule ministru, Mihai Ghiţă sunt, managerul Ştirilor Kanal D. Vă vorbesc în numele conducerii noastre, vă stăm la dispoziţie pentru tot ce aveţi nevoie în această criză, iar tonul nostru o să rămână în acesta perioadă pur informativ, şi din surse oficiale, fără dramatizări. Ne puteţi cere ajutorul oricând. Succes în rezolvarea acestei crize şi aveţi suportul nostru absolut’.

Un exemplu de normalitate, de echilibru, de implicare şi profesionalism! Aceasta este atitudinea pe care o aşteptăm, vă mulţumim şi vă asigurăm de totala noastră implicare şi dăruire!

Este o perioadă grea, însă, împreună vom reuşi!”, a fost mesajul lui Traian Berbeceanu publicat pe platforma de socializare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: